dinsdag 21 oktober 2014

Huntelaar scoort voor winnend Schalke, monsterzege Sjachtar

Mede dankzij een goal van Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 dinsdag een belangrijke zege geboekt op Sporting Portugal in de Champions League: 4-3.

De Nederlandse spits zette 'Die Königsblauen' vlak na rust op een 2-1 voorsprong, waarna de Duitsers de drie punten in eigen huis wisten te houden.
Manchester United-huurling Nani had de bezoekers na een kwartier spelen nog wel op voorsprong gezet in de Veltins Arena. Achttien minuten later maakte Chinedu Obasi echter weer gelijk namens Schalke.

In de 51e minuut zorgde Huntelaar voor de bevrijdende voorsprong namens de club uit Gelsenkirchen. Aanvoerder Benedikt Höwedes tekende na een uur voor de 3-1, maar zag de Portugezen even later door een benutte penalty van Adrien terugkomen.
Nadat opnieuw Adrien voor de gelijkmaker zorgde, leek Schalke genoegen te moeten nemen met een punt, maar Eric Maxim Choupo-Moting schoot de ploeg van trainer Roberto Di Matteo diep in blessure alsnog naar de overwinning vanaf de strafschopstip: 4-3.

Chelsea

Het andere duel in groep G eindigde in een eenvoudige overwinning voor Chelsea. De Londenaren, met Nathan Aké als invaller, wonnen met 6-0 van Maribor.
Loïc Remy, Didier Drogba (strafschop), John Terry, een eigen doelpunt van Mitja Viler en Eden Hazard (twee keer) zorgden voor de afgetekende zege van 'The Blues'. Agim Ibraimi miste bij een stand van 4-0 nog een penalty namens de Slovenen.
Chelsea gaat na drie duels met zeven punten aan de leiding, gevolgd door Schalke (vijf). Maribor sprokkelde twee punten bij elkaar en houdt Sporting (één) nog achter zich.

Sjachtar Donetsk

Luiz Adriano was met vijf doelpunten de grote man bij Sjachtar Donetsk in de ruim gewonnen uitwedstrijd tegen BATE Borisov (7-0).
In Wit-Rusland wonnen de Oekraïners dankzij zeven Braziliaanse treffers. Alex Texeira opende de score, waarna Luiz Adriano voor de tweede goal zorgde vanaf elf meter. Douglas Costa vergrootte de marge naar drie goals, waarna Luiz Adriano nog drie keer doel trof in de eerste helft en vlak voor tijd zijn vijfde scoorde vanaf de penaltystip.
Het Iberische onderonsje tussen FC Porto en Athletic Bilbao werd beslist in Portugees voordeel: 2-1. Hector Herrera zorgde vlak voor rust voor de openingstreffer namens de Portugezen, Guillermo trok de stand gelijk, maar Ricardo Quaresma hielp de thuisploeg een kwartier voor tijd alsnog langs de Basken.
Porto gaat na drie wedstrijd aan kop in groep H zeven punten, Sjachtar volgt met vijf. BATE Borisov heeft drie punten, eentje meer dan Bilbao.