dinsdag 21 oktober 2014

Barcelona laat Ajax kansloos in Camp Nou

Ajax kansloos in Barcelona
Ajax heeft dinsdagavond kansloos verloren van FC Barcelona. De 3-1 zege voor de Catalanen was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In Camp Nou had de thuisploeg aan een uitstekend eerste half uur genoeg tegen een zeer pover Ajax.
De Amsterdammers hadden negentig minuten lang vrijwel niets in de brengen, waardoor Barcelona lang op twee snelle treffers kon teren.

Al na zeven minuten zorgde Neymar op aangeven van Lionel Messi voor de openingsgoal. Een dik kwartier later werkte Messi van dichtbij zelf de 2-0 binnen na een pass van Andrés Iniesta, die een fout van Niki Zimling afstrafte.
Ajax kon daar niets tegenover stellen. Het mocht van geluk spreken dat Barcelona niet altijd zuiver was in de afronding en keeper Jasper Cillessen een paar keer goed optrad.

In de tweede helft kon Barça-coach Luis Enrique het zich zelfs veroorloven om Messi, Neymar en Andrés Iniesta voortijdig naar de kant te halen, met het oog op de Clásico tegen Real Madrid van zaterdag.
Luis Enrique moest nog wel even vrezen dat die wissels hem duur zouden komen te staan, want vlak voor tijd kon Anwar El Ghazi van dichtbij plots de 2-1 maken. Kansen op meer kreeg Ajax echter niet. Sandro Ramirez maakte er in de derde minuut van de blessuretijd zelfs nog 3-1 van.
De Amsterdammers hebben na drie speelronden slechts twee punten, waardoor de kansen op het bereiken van de volgende ronde in de Champions League klein zijn.

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain won in de andere wedstrijd in groep F met 1-0 bij Apoel Nicosia. Door een laat doelpunt van Edinson Cavani blijven de Parijzenaars aan kop met zeven punten. Barcelona heeft er vijf.
Ajax moet alleen Apoel onder zich dulden. De Cyprioten hebben één punt.

bron: NU.nl